Toekomst voor dierentuinen bestaat uit twee onderdelen. Een manifest waarin een aantal basis principes staan wat betreft het houden van dieren. Hierin wordt vooral het welzijn van het dier meegenomen en wordt er rekening gehouden met de kritische blik van toekomstige bezoekers. Het is een handleiding die dierentuinen kunnen gebruiken bij het besturen en ontwerpen van hun park.
In het handboek worden de verblijven, de fokprogramma’s, transparantie van dierentuinen en educatie van bezoekers behandeld. De educatie van bezoekers wordt via een app gecommuniceerd. In deze app zit een interactieve plattegrond, informatie over elke dier-soort en persoonlijke dierprofielen. Omdat een dierentuin bezoekers trekt met uiteenlopende leeftijden is het belangrijk dat er op een passende manier verteld wordt. Daarom zit er leeftijdsroutes in de app. Zo wordt de tone of voice aangepast op de leeftijd zodat de educatie effectiever is. De gevaren en uitdagingen van de dieren in het wild wordt gecommuniceerd doormiddel van virtual reality. Zo wordt de bezoeker bewust gemaakt van het feit dat veel dieren bescherming nodig hebben en daarom in een fokprogramma zitten.
Daarnaast trekt een dierentuin ook veel Nederlandse wilde natuur aan. Daarom komt er ook een stempelkaart met wilde Nederlandse natuur in de app. Hierin kan je dieren en planten ‘verzamelen’ door ze te spotten. Ook hier staat er informatie over de diersoort of plant.
Project december 2018
Voor de SS 2017 collectie van REDValentino komt de ongerepte natuur terug in het dagelijks leven van de mens. Het verlangen naar betere tijden en exotische oorden is de drijfveer om door het dagelijks leven te komen. Deze manier van denken stond ook centraal tijdens de Romantiek (ca. 1790-1850).
De ongerepte natuur en de romantiek worden samengebracht tot de SS17 collectie van REDValentino. De collectie straalt kracht en grootsheid uit op een verfijnde en subtiele manier.
Project november 2016
Future food is een toekomstbeeld voor 2040 betreft de voedsel industrie en hoe Bruynzeel hierop in kan spelen met nieuwe producten.
Technologie zal in 2040 een onderdeel zijn van ons leven. Auto’s zijn zelf- rijdend, robots hebben duizenden banen overgenomen en onze sociale contacten spreken we online. We zien elkaar ‘face to face’ via VR-technologie. Omdat ons hele leven online is, leven we minimalistisch. Alle herinneringen zitten in de cloud.
Het verbruik van voedsel, verpakkingen en al onze grondstoffen wordt geminimaliseerd. Ons leven op aarde moet duurzaam zijn voor komende generaties. Het recyclen van producten is een must geworden in de maatschappij. Het is geen ‘groene optie’ maar een manier van leven.
Producten in 2040 zijn praktisch en technisch. Doormiddel van smart screens behouden oppervlaktes hun strakke uitstraling, maar bied het wel alle mogelijke functies. Producten moeten een functie hebben, efficient zijn. Er is geen ruimte, en zeker geen behoefte, aan producten die geen functie hebben.
Project maart 2017
Fairtrade en kartelvrije drugs zijn een van de nieuwste ontwikkelingen in de onderwereld. Drugs waar geen afrekeningen voor zijn gemaakt en niemand in angst hoeft te leven. Het lijkt een droomwereld voor de zelfbewuste slikker.
Project februari 2016
Deze collages zijn inspiratie voor de Topshop boutique SS2016 collectie. Het is voor de sterke en zelf bewuste vrouw die graag wilt opvallen. Vrouwelijk maar krachtig.
Project november 2015
AT5 biedt fietsen aan met een verhaal, het verhaal van de Amsterdammers die de fiets gebruiken. Een fietsenplan waarbij AT5 Amsterdammers met elkaar verbind en zelf onderdeel wordt van hun leven.
De fietsen worden gepersonaliseerd, ze krijgen een naam en identiteit. Doordat mensen hun gebeurtenissen op die specifieke fiets uploaden in de app krijgt elke fiets een geschiedenis, een verhaal.
Project juni 2017
The market 2.0 is een restaurant concept waarbij persoonlijke aandacht centraal staat.
Het is gebaseerd op de foodcourt in Göcek, Turkije. Er is keuze uit 4 keukens; Spaans, Italiaans, Arabisch en Oosters. Elke keuken heeft een eigen hoek in het restaurant. De ingrediënten voor elk gerecht kan de gast zelf uitkiezen in de markt in het midden van het restaurant. Op de markt werken echte kenners die informatie geven over de afkomst van de producten. IElke tafel heeft een eigen ober die alle wensen doorgeeft aan de keuken.
The market 2.0 zorgt voor een nieuwe beleving en gasten voelen zich welkom en gewild.
Project juni 2016